Vill du bli en av oss i Täby konstnärer? Sök 6 februari 2022!

Skapar du inom skulptur, måleri, foto, glaskonst, textil, keramik eller grafik? Då är du varmt välkommen att söka medlemskap i Täby konstnärer. För att bli medlem krävs att du är aktiv och att du bor eller har din ateljé i Täby. Kontakta ordförande Gunilla Luiga om du vill bli medlem.

Nästa intagning av nya medlemmar sker den 6 februari 2022 kl. 16.15-16.45 i huvudbyggnaden på Karby Gård.

Hur går det till?

Du lämnar in ungefär fem verk som du tycker är representativa för din konst. Ta gärna med två – tre teckningar, samt en enkelt skriven berättelse om vem du är.  Berätta om din utbildning och annat som du tycker kan vara av värde för granskningsrådet.

Vem gör invalet?

Dina arbeten bedöms av ett oberoende granskningsråd. Det är alltså inte några medlemmar ur föreningen som deltar i invalsarbetet. Minst en jurymedlem byts ut till nästa inval. Om du blir refuserad kan det alltså vara värt att göra ett nytt försök nästa gång.

Vad gör vi i föreningen?

Vi anordnar varje år utställningar, bl.a. Vårsalong och Sommarsalong då alla medlemmar kan delta. Dessutom hålls föreläsningar som vi arrangerar tillsammans med Täby Konstvänner. Vi har medlemsträffar och anordnar utflykter till bl.a. museer och aktuella utställningar.

Välkommen med din ansökan!