Grattis till Täby kulturpris, Gunilla Luiga!

Det finns ca tvåhundratusen föreningar i Sverige, sällskap som engagerar sig i ett gemensamt intresse. Utan engagemang och eldsjälar skulle det inte finnas något föreningsliv alls. Föreningen Täby konstnärer bildades redan 1962 och är fortfarande en i högsta grad levande förening. Vi följer med vår tid och när Coronaviruset satte stopp för den årliga vårsalongen, flyttade vi utställningen online.

Är man särskilt aktiv i en föreningen kan man ha en roll i styrelsen. Alla roller är viktiga, men det krävs extra mycket driv och ork att vara ordförande. Vår nuvarande ordförande, Gunilla Luiga har det där drivet, och därför är det särskilt roligt att hon har tilldelats Täby kommuns kulturpris 2020.

Priset delas ut ”som hedersbetygelse till person, som i sin utövande kulturella verksamhet visat framstående förmåga eller gjort uppmärksammade och allmänt erkända insatser på det kulturella området.”

Så här lyder motiveringen:

Gunilla Luiga har i ca 40 år varit ideellt verksam och en drivande kraft inom Karby Gård. Hon har suttit i styrelserna för stiftelsen, för Täby Konstvänner, för Täby Konstnärer samt för Karby Gård Föreningen. Gunilla Luiga är en eldsjäl som brinner för kultur, barn och kulturens plats i vårt samhälle. Hennes engagemang för kommunen, för människor i alla åldrar, hennes ideella arbete under så många år och den höga kvaliteten på det hon uträttar gör henne till en mycket välförtjänt mottagare av kommunens kulturpris.

Grattis Gunilla!